Doe mee!

- Gezondheid voor iedereen -


Omdat ook jij gezond en vitaal wil zijn en blijven. Met een aanpak die past bij hoe jij leeft. Doe je mee? Met het Vital10 vitaliteitsprogramma bieden we je een abonnement voor je gezondheid met vele voordelen.

Zorg- en dienstverleners, die (op afstand) begeleiding kunnen geven en wanneer jij wilt vragen kunnen beantwoorden

Uitwisseling en beheer van medische en non-medische gezondheidsdata

Informatie en infotainment op het gebied van gezondheid en leefstijl

(Web)apps en devices om gezondheid te monitoren en te bevorderen

Spaar vitaliteitspunten voor kortingen met BENEFIT loyaliteitsprogramma (‘wie goed doet, wie goed ontmoet’)

Video afspelen

Informatie, educatie, oefeningen en metingen @home

Persoonlijk Gezondheidsdossier met interpretatie en advies uitgaande van beïnvloedbare risicofactoren en relevante parameters voor chronische aandoeningen

@home monitoring met feedback die voortgang toont

‘On demand advies en begeleiding’ door leefstijl coaches, verpleegkundigen, paramedici en artsen

Loyalteits programma --> Vitalpoints voor korting op producten en diensten

Het mooie van de Vital10 Essentials is dat ze beïnvloedbaar en meetbaar zijn. Om metingen uit te kunnen voeren is het mogelijk om een box te bestellen in de webshop met daarin artikelen naar keuze. In onderstaande zorgprogramma’s worden het abonnement en sommige apparaten, indien nodig, ook als onderdeel van het programma aangeboden.

Hoge bloeddruk verlagen?

Heb jij een hoge bloeddruk en wil je die verlagen? Meld je dan aan voor het leefstijlprogramma van Vital10, het word je kosteloos aangeboden!
Er worden uiteindelijk 20 mensen geselecteerd die 10 weken lang professionele begeleiding krijgen en een extra steuntje in de rug van Olympisch schaatskampioen en vitaliteitscoach Jochem Uytdehaage.
Als je een hoge bloeddruk hebt, heb je waarschijnlijk ook advies gekregen van een zorgverlener om gezonder te leven. Maar hoe dan? En hoe houd je het vol? Dat is de grootste uitdaging. Daarom bieden we 20 mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan een leefstijlprogramma van Vital10 in samenwerking met de Hartstichting.

Afvallen met Bodyvitaal

Steeds meer mensen kampen met overgewicht. Eindeloos diëten levert vaak niet de gewenste resultaten op omdat de kern van het probleem niet wordt aangepakt: Gedragsverandering. Overgewicht is vaak een gevolg van zoveel meer dan alleen hoeveel men eet, het vaststellen van de BMI of het totale lichaamsgewicht. Om 100% objectief te kunnen zijn hechten we er veel waarde aan om naar het totaalplaatje te kijken. Daarom krijgen mensen bij Bodyvitaal altijd hulp van een internist en paramedici zoals psycholoog, fysiotherapeut en diëtist. Uitgebreid laboratorium onderzoek inclusief hormonen evenals een echo van de lever om leververvetting vast te stellen worden bij start van het programma aangeboden en om mensen te motiveren eveneens na 12 weken herhaald. Met behulp van een medisch geclassificeerde weegschaal wordt het vetpercentage, de spiermassa, het gevaarlijke visceraal of buikvet en natuurlijk het totale lichaamsgewicht gemeten. Zo kunnen we de resultaat na elke meting tot in detail uitleggen en een speciaal programma op maat maken. De huisarts kan via Zorgdomein naar Vital10 verwijzen voor het Bodyvitaal programma

Tele-hartrevalidatie met Cardiovitaal

Elk hartrevalidatieprogramma staat in het teken van gezond leven. We willen als zorgverlener herhaling voorkomen of klachten verminderen. De emoties die gepaard gaan met een hartziekte, zoals onzekerheid, opstandigheid, neerslachtigheid, verdriet of eenzaamheid, kunnen van mens tot mens verschillen. Maar ook leeftijd, de thuissituatie, of steun vanuit de directe omgeving zijn factoren die voor iedereen anders zijn. Men kan daarom een hartrevalidatieprogramma kiezen dat afstemt op de persoonlijke situatie, thuis of in het ziekenhuis. Thuis krijgt men met tele-revalidatie. Dit programma voldoet aan de richtlijn hartrevalidatie. Het hartrevalidatieteam bestaat, net zoals in het ziekenhuis -uit diverse specialisten, een cardioloog, revalidatiearts, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog, medisch maatschappelijk werkers en een verpleegkundige. Voor dit programma heeft men een verwijzing nodig van of de huisarts of cardioloog. U kunt de patiënt aanmelden via zorgdomein als u zoekt onder de naam Vital10, Cardiovitaal programma. Lees eventueel verder op www.cardiovitaal.nl Levert u hartrevalidatie en bent u geïnteresseerd om (tele)revalidatie aan te bieden aan uw patiënten, klik dan hier voor meer informatie of vraag direct informatie op.

Trombose en zelfmanagement met Trombovitaal

Trombovitaal biedt mensen met antistollingsmedicatie complete zorg, waarin trombosezorg en de trombosedienst samenkomen. We zijn daarmee zowel trombosedienst als de stollingsspecialist (internist) die soms nodig is bij complicaties, ingrepen of medische vragen rond trombose en antistolling. We bieden naast een ondersteuning van zelfzorg (zelfmeten) ook een groeiend netwerk van prikpunten bij de huisarts waar via een vingerprik de stollingswaarde kan worden bepaald en je niet meer naar de prikpost hoeft voor een veneuze punctie. Daarnaast bieden we opleiding aan verpleegkundige van verpleegtehuizen en wijkverpleegkundige organisaties om via een verlengde arm structuur samen met trombovitaal, direct aan het bed van de patiënt, zorg te leveren.

Voor de huisarts of specialist: U kunt de patiënt aanmelden via zorgdomein als u zoekt onder de naam Vital10, Trombovitaal programma. Lees eventueel verder op www.trombovitaall.nl of meld patient aan door hier te klikken

Interesse om Trombovitaal programma te implementeren in uw zorginstelling als huisarts, wijkverpleegkundige organisatie of verpleegtehuis?

Overige digitale zorg en thuismeten

Vital10 is in te zetten voor alle begeleide zorg op afstand en thuismeten. Denk aan hartmonitoring, COPD, Diabetes, Hoge bloeddruk of hoog cholesterol etc. Inclusief mogelijkheden voor automatische signalering (alerts naar de zorgprofessional) en mogelijkheden om direct contact op te nemen met de patiënt via kraakhelder en veilig videobellen of de Vital10 chat. Heb je een verwijzing (via zorgdomein) van je huisarts gekregen naar Vital10, Download dan de app en ontdek de mogelijkheden. Vanaf eind dit jaar kun je de app, gratis of betaald, afhankelijk van je behoefte, ook gebruiken zonder verwijzing.

Vitaliteitsprogramma’s voor werkgevers en gemeenten met Fitvitaal

Gezonde en vitale werknemers zijn gelukkige en productieve werknemers. Vanuit goed werkgeverschap ondernemen organisaties diverse initiatieven om medewerkers in hun kracht te zetten en hun werkgeluk te vergroten. Via het Fitvitaal programma van Vital10 kunt u uw medewerkers echt verder helpen met hun grootste goed: gezondheid en vitaliteit.

Zo zorgt u voor:

 • Sterke reductie van (langdurig) verzuim
 • Vroegtijdige signalering van gezondheidsrisico’s en zo het voorkomen van gezondheidsproblemen
 • Lagere zorgkosten (daarom betrekken wij ook graag de zorgverzekeraar)
 • Minder werkdruk voor de HR afdeling
 • Hogere retentie
 • Vitale medewerkers!
 
U kunt hier de ervaringen van Zilverschild (onderdeel van ABN AMRO) met de programma’s lezen
 
Dit programma is ook uitermate geschikt voor Gemeenten die in het kader van de WMO haar burgers willen ondersteunen met gezonder en vitaler leven. Zie ook het voorbeeld van de Gemeente Amstelveen.
 
Wilt u meer weten over de inhoud, klik dan hier.

Corona Zorgcoach

Wij hebben speciaal voor jou de Corona Zorgcoach ontwikkeld. Door de sterk wisselende symptomen van het Coronavirus heeft iedereen de behoefte aan zekerheid. De meeste mensen die ziek zijn van Corona liggen thuis in bed maar willen contact met een zorgverlener en/of willen gemonitord worden. Dat zorgt voor een overbelasting van de huisarts en ziekenhuizen. Er zijn enkele aanvullende indicatoren die wijzen op een achteruitgang van de situatie, zoals zuurstofgehalte, temperatuur, ademhaling, bloeddruk en hartslag. Heb jij Corona en wil je in contact staan met een zorgprofessional, dan biedt Vital10 jou de speciale Corona Zorgcoach waarmee je snel via een app in contact staat met een arts en eventueel kun je meetapparatuur in de webshop bestellen na aanmaken van een account. Let op! Dit is geen Coronatest.

Meld je hier aan voor de Corona Zorgcoach

Afvallen met Bodyvitaal

Steeds meer mensen kampen met overgewicht. Eindeloos diëten levert vaak niet de gewenste resultaten op. Juist ook omdat overgewicht vaak een gevolg is van zoveel meer dan alleen hoeveel je eet, je BMI of totale lichaamsgewicht. Daarom krijg je bij Bodyvitaal altijd hulp van een internist en andere (para) medici. Om 100% objectief te kunnen zijn, hechten we er veel waarde aan om naar het totaalplaatje te kijken. Met behulp van een medisch geclassificeerde weegschaal wordt het vetpercentage, je spiermassa, het gevaarlijke visceraal of buikvet en natuurlijk je totaal lichaamsgewicht gemeten. Zo kunnen we je jouw resultaat na elke meting tot in detail uitleggen en een speciaal programma op maat maken. Vraag aan je huisarts voor een verwijzing via Zorgdomein naar Vital10 voor het Bodyvitaal programma.

Tele-hartrevalidatie met Cardiovitaal

Elk hartrevalidatieprogramma staat in het teken van gezond leven. Je wilt herhaling voorkomen of klachten verminderen. De emoties die gepaard gaan met een hartziekte, zoals onzekerheid, opstandigheid, neerslachtigheid, verdriet of eenzaamheid, kunnen van mens tot mens verschillen. Maar ook leeftijd, de thuissituatie, of steun vanuit de directe omgeving zijn factoren die voor iedereen anders zijn. Kies daarom een hartrevalidatieprogramma afgestemd op jouw persoonlijke situatie, thuis of in het ziekenhuis. Thuis werk je met tele-revalideren. Dat voldoet aan de richtlijn hartrevalidatie. Het hartrevalidatieteam bestaat, net zoals in het ziekenhuis -uit diverse specialisten, een cardioloog, revalidatiearts, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog, medisch maatschappelijk werkers en een verpleegkundige. Voor dit programma heb je een verwijzing nodig van je huisarts of cardioloog. Zij kunnen je aanmelden via zorgdomein onder de naam Vital10, Cardiovitaal programma. Lees verder op www.cardiovitaal.nl of meld je aan via deze link https://www.benefitathome.nl/voor-patienten/.

Trombose en zelfmanagement met Trombovitaal

Als je trombose hebt of een verhoogde kans op trombose zal je behandelend arts antistollingsmedicijnen voorschrijven. Bij enkele van deze medicijnen kom je onder behandeling van een trombosedienst. Trombovitaal biedt mensen met antistollingsmedicatie complete zorg, waarin trombosezorg en de trombosedienst samenkomen. We zijn daarmee zowel trombosedienst als de stollingsspecialist (internist) die soms nodig is bij complicaties, ingrepen of medische vragen rond trombose en antistolling. We bieden naast een ondersteuning van zelfzorg (zelfmeten) ook een groeiend netwerk van prikpunten bij de huisarts waar via een vingerprik de stollingswaarde kan worden bepaald en je niet meer naar de prikpost hoeft voor een veneuze punctie in de elleboogplooi. Bekijk hier de website www.trombovitaal.nl of meld je direct aan voor dit programma via deze link.

Overige digitale zorg en thuismeten

Vital10 is in te zetten voor alle begeleide zorg op afstand en thuismeten. Denk aan hartmonitoring, COPD, Diabetes, Hoge bloeddruk of hoog cholesterol etc. Inclusief mogelijkheden voor automatische signalering (alerts naar de zorgprofessional) en mogelijkheden om direct contact op te nemen met de patiënt via kraakhelder en veilig videobellen of de Vital10 chat. Heb je een verwijzing (via zorgdomein) van je huisarts gekregen naar Vital10, Download dan de app en ontdek de mogelijkheden. 

Vitaliteitsprogramma’s voor werkgevers en gemeenten met Fitvitaal

Gezonde en vitale werknemers zijn gelukkige en productieve werknemers. Vanuit goed werkgeverschap ondernemen organisaties diverse initiatieven om medewerkers in hun kracht te zetten en hun werkgeluk te vergroten. Via het Fitvitaal programma van Vital10 kunt je medewerkers en burgers echt verder helpen met hun grootste goed: gezondheid en vitaliteit met ondersteuning van zorgprofessionals.

Zo zorg je voor:

 • Sterke reductie van (langdurig) verzuim
 • Vroegtijdige signalering van gezondheidsrisico’s en zo het voorkomen van gezondheidsproblemen
 • Lagere zorgkosten (daarom betrekken wij ook graag de zorgverzekeraar)
 • Minder werkdruk voor de HR afdeling
 • Hogere retentie
 • Blije en vitale medewerkers!

In ons ecosysteem werken we samen met de volgende partners binnen en buiten de zorg: