Over Vital10

Vital10 is opgericht door specialisten uit de medische zorg met als doel mensen te helpen bij hun gezondheid. We bouwen een ecosysteem voor gezondheid met alle mogelijke hulp die je nodig hebt om gezond en vitaal te blijven. We bieden je zorg dichtbij met begeleiding in jouw eigen omgeving, zodat je niet onnodig naar het ziekenhuis of andere zorginstanties hoeft. Zo behoud jij je vrijheid. Jij staat centraal in het ecosysteem. Uitgaande van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren bieden we jou hulp waar je op kunt vertrouwen en die je versterken. Wij geloven in een holistische aanpak van gezondheid. Het heeft alleen zin om goed voor jezelf te zorgen als je ook goed voor je leefomgeving zorgt, ook wel “One health” genoemd. Iets wat goed voor jou is is vaak ook goed voor de aarde en andersom, iets wat niet goed voor jou is, is ook niet goed voor de planeet. Daarom staat duurzaamheid ook hoog in ons vaandel.

De ESSENTIALS

Wist je dat 70% van de ziektes in de westerse wereld veroorzaakt wordt door in iedergeval 10 beïnvloedbare risicofactoren? Met het voorkomen, positief beïnvloeden en onder controle houden van deze factoren is dus, zowel voor het individu als voor de gezondheidszorg en maatschappij, veel te winnen. Ze zijn goed meetbaar en vormen daarmee de ‘ESSENTIALS’ van gezondheidsbevordering en dus zijn ze de basis van al onze programma’s.

Excercise

Smoking

Sleep

Elevated BMI &
fat percentage

Nutrition

Tension (arterial) & pulse

Inner balance

Alcohol

Lipid profile

Sugar

Missie Vital10

Vital10 biedt een ecosysteem voor gezondheid en vitaliteit waarin zorg- en dienstverleners samenwerken om jouw gezondheid en vitaliteit zo goed mogelijk te krijgen en te houden. We versterken de deelnemers met stimulerende programma’s en betrouwbare producten en diensten. Zo krijgt iedere volwassene een integrale behandeling op maat.

Visie Vital10

In onze visie is werken aan je gezondheid een dagelijkse bezigheid die bovendien heel erg motiverend en inspirerend kan zijn. Voor jou en voor iedereen die je daarbij helpen kan. Met respect naar jezelf, je omgeving en de wereld waar we in leven. Te vaak staren we ons eendimensionaal blind op een ziekte, terwijl beter worden veel meer vraagt dan alleen de ziekte bestrijden en behandelen. Dankzij onze digitale mogelijkheden hoef je bovendien niet eens meer naar een ziekenhuis om toch zeer gespecialiseerde hulp op maat te krijgen. Onze producten en diensten zijn daarom altijd kennis gedreven, innovatief, toegankelijk en inspirerend. Alles begint met data. We meten, monitoren en gaan dan aan de slag. Je wordt altijd geholpen door professionals. We wijzen niet met en vingertje, we motiveren, belonen en denken in kleine stapjes. Want elke stap is er eentje!


Daarom stellen we een nieuwe aanpak voor waarin ‘wat moet’ vervangen wordt door ‘wat kan’.  Waarin veranderen aantrekkelijker wordt dan stilstaan. Omdat je energie, plezier of geluk uit jouw verandering haalt. We willen een beweging op gang brengen waarbij het gaat over ‘vitaliteit’ en ‘welzijn’, in plaats van over ‘risico’ en ‘ziekte’. Niet langer het einddoel staat centraal, maar het plezier in de weg ernaartoe.

Bij Vital10 willen we werken aan de oorzaak en niet alleen aan de gevolgen. En dat kan steeds makkelijker. Het is voor artsen en zorgverleners dankzij ons e-health platform zoveel makkelijk en leuker om een deelnemer thuis te monitoren en hun data te analyseren zodat ze weten hoe ze er werkelijk voor staan. Bij Vital10 maken het eenvoudig om digitaal contact te hebben met de arts, zodat een bezoek niet altijd nodig is. Onze op maat gesneden gezondheidsprogramma’s bieden persoonlijke begeleiding voor mensen in hun eigen unieke leven. Zo blijven we allemaal gezonder en verminderen wij met onze deelnemers de kans op het ontstaan van een chronische aandoening. Van een ecosysteem van ziekten naar een ecosysteem voor gezondheid!

Kernwaarden

Vertrouwen

Samen met de partners in ons ecosysteem geven we onze deelnemers graag het vertrouwen dat ze hun leefstijl, gezondheid en vitaliteit positief kunnen beïnvloeden. Het ecosysteem bestaat daarbij alleen maar uit vertrouwenwekkende partners die betrouwbare interventies en producten bieden.

Verbinden

We verbinden onze deelnemers met aantoonbaar goede diensten en producten voor gezondheid en vitaliteit. We gaan uit van de verbinding tussen lichaam en geest en de verbinding die mens en natuur met elkaar hebben.

Versterken

We zijn erop gericht op zowel het individu alsook de partners in het ecosysteem te versterken. We helpen elkaar, zodat iedereen daar beter van wordt. Samen creëren we een community voor gezondheid en vitaliteit en kunnen we de krachten bundelen. 

Directie

Sabine Pinedo

Sabine Pinedo is internist-vasculair geneeskundige en samen met Roderik oprichter van Vital10. Haar hele leven staat in het teken van mensen gezond maken en houden. Zij is ervan overtuigd dat de focus op gezondheid zoveel meer oplevert dan de focus op ziekte. Zowel voor mensen als voor de wereld. Daarom werkt ze vanuit een holistische benadering; gezondheid van mensen en leefomgeving om hen heen; van al het dieren- en plantenleven tot de lucht, water en de aarde. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, behaalde daar Cum Laude haar artsexamen en werd in het AMC opgeleid tot internist. Een patiënt staat altijd op de eerste plaats, vanuit die positie denkt ze na over het geven van de ideale vorm van therapie en zorg. Innovatie, efficiëntie, zorg op afstand (e-health) en zorg dichtbij door altijd een dokter bij de hand te hebben zijn keywoorden die haar motiveren. Sabine is tevens president of de counsel van nature for health foundation en bestuurslid van de Ingeborg Douwes Stichting die er naar streeft om een on demand lijn voor psychische hulp bij kanker in Nederland te realiseren

Roderik Kraaijenhagen

Roderik Kraaijenhagen is praktiserend cardioloog en gepromoveerd in de vasculaire geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam en samen met Sabine oprichter van Vital10. Net als bij Sabine staat bij Roderik gezondheid op de eerste plek. Hij wil mensen helpen en inspireren om gezond en vitaal te zijn en blijven. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord. Het bouwen van een ecosysteem van allerlei zorg- en hulpverleners in combinatie met apps en diensten, was al heel lang zijn droom. Alleen zo staat de mens centraal en niet de pijn of het medicijn. Hij was tot 2016 voorzitter van de Commissie Cardiovasculaire Preventie en Hartrevalidatie van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (CCPH-NVVC), is nationaal coördinator preventie voor de European Society of Cardiology en is lid van diverse richtlijn commissies op het gebied van preventie van hart- en vaatziekten. Roderik is ook mede-oprichter en medisch directeur van het niped, een organisatie die de persoonlijke gezondheidscheck heeft ontwikkeld.

Aleida Schreuder

Aleida Schreuder is 2e lijn gecertificeerd fysiotherapeut voor hartrevalidatie en gecertificeerd leefstijlcoach. Zij begeleidt mensen bij het maken van gezonde keuzes en stimuleert mensen om te gaan bewegen. Daarnaast helpt ze je graag om op koers te blijven. Of het nu om hulp bij gezond bewegen gaat, een gezonde balans tussen ontspanning/ stress of het stoppen met roken, zij is er voor jou! Het doel: Tevreden naar bed en gezond weer op.

Youri Broekhuizen

Youri Broekhuizen is naast zijn masterstudie parttime werkzaam bij Vital10. Hij ondersteunt beide product owners in hun werkzaamheden, en denkt mee over de verdere ontwikkeling van het Vital10 platform. Daarnaast regelt hij de interne IT-infrastructuur en doet hij onderzoek naar hoe het platform in gebruiksgemak kan verbeteren. Zijn interesse ligt vooral in het realiseren van de wensen van gebruikers.

“Waar traditionele zorg ophoudt bij de ziekenhuismuren, kan Vital10 haar deelnemers continu ondersteunen om hun gezondheid te verbeteren. Zo kunnen we zieke mensen sneller op de been helpen, en zelfs ziekte voorkomen!” Youri hoopt dat de zorg op deze manier effectiever en toegankelijker wordt. Mede daarom koos hij ervoor om juist bij Vital10 wetenschappelijk onderzoek te doen naar manieren om de effectiviteit nog verder te verhogen.

Paul Sonke

Paul Sonke is als psycholoog aan Vital10 verbonden. Hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van multidisciplinaire programma’s voor mensen met chronische klachten.

Hij schat de brede kijk op gezondheid op waarde daar hij in de dagelijkse praktijk de gevolgen van lichamelijke klachten op de geestelijke gezondheid ziet. Hij biedt vanuit Vital10 ondersteuning op mentaal vlak maar ondersteunt eveneens graag mensen bij gedragsverandering in het kader van een gezonde leefstijl. Hij doet zijn werk met veel passie en plezier.

Martijn Slooten

Martijn Slooten werkt als oefentherapeut bij Vital10. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het coachen van mensen naar een actieve levensstijl. Dit doet hij door de mensen bewust te laten worden van de voordelen, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak, van bewegen op de gezondheid. Hij geniet ervan om mensen zowel digitaal en face to face een stap verder te helpen.

In ons ecosysteem werken we samen met meer dan 200 partners binnen en buiten de zorg: