Voor werkgevers

Ga voor vitale en gezonde medewerkers, minder ziekteverzuim en meer plezier in het werk en leven. Juist nu!

Voorkomen is beter (en goedkoper) dan genezen en helemaal als het nog leuk wordt ook. Je zult versteld staan dat zeker niet alleen zieke werknemers ten koste gaan van de productiviteit en bovendien veel ziekte en uitval voorkomen kan worden. Voor de werkgever een positieve business case en betere ’employer branding’ en voor medewerkers gewoon ontzettend belangrijk. Bovendien maken we het leuk en zetten we iedereen in beweging via de unieke ‘V-points’ beloningsmethodiek, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Leiden.

Bekijk onderstaande video voor een impressie.

Video afspelen

Met het Vital10 vitaliteitsprogramma voor werkgevers sla je vele vliegen in één klap. Het is namelijk:

  • Veilig en vertrouwd – we zijn NEN7510 gecertificeerd en ‘trusted third party’. Gegevens komen alleen op macro rapportages bij de werkgever terecht en zijn nimmer herleidbaar naar een individu;
  • Eenvoudig – iedereen kan eenvoudig aan de slag door te registreren via de vouchercode op de persoonlijke uitnodiging en wearables en meetapparatuur koppelen;
  • Persoonlijk – we gaan uit van zelfregie en iedereen is anders, we helpen iedereen om een persoonlijk plan te maken en passende interventies en challenges te kiezen;
  • Met professionele hulp – voor wie dat wil en nodig heeft. Tal van professionals zijn aangesloten om professionele hulp te bieden, van leefstijlcoaches tot stoppen met roken interventies en van medisch specialisten tot psychologen en arbo artsen;
  • Leuk en belonend!- zet iedereen in beweging door te belonen met V-points en laat medewerkers de competitie met elkaar aangaan!


Wil jij ook een gezondere en vitalere organisatie? Het kan al vanaf € 6.000 per jaar. Neem contact op om samen met ons een programma dat past bij jouw organisatie op te zetten.

Modulair

We implementeren een compleet vitaliteitsprogramma op maat met die onderdelen die gewenst zijn. Daarbij ontzorgen we organisaties volledig. De groene onderdelen uit onderstaande afbeelding zijn standaard, de grijze blokken zijn optioneel.

Bij de uitrol van het vitaliteitsprogramma kijken we graag samen met uw organisatie naar hoe we het vitaliteitsprogramma breed kunnen implementeren. Samen met de ruim honderd partners uit het Vital10 ecosysteem kunnen we altijd een passende totaaloplossing bieden voor arbo, vitaliteit en gezondheid. 

Doet jouw werkgever nog niet mee?

Laat jouw werkgever vooral contact met ons opnemen want we kunnen ongetwijfeld een mooi en passend traject verzorgen voor jou en je collega’s. Indien een werkgever niet mee doet, is de losse Vital10 gezonde medewerker box wellicht een optie. Deze mag je meestal declareren bij je werkgever indien jouw werkgever aandacht en budget heeft voor de gezondheid van medewerkers. Maak daarover vooraf goede afspraken met je werkgever.

De Vital10 gezonde medewerker box is hier te bestellen.

Hoe werkt het?

Gezondheidscheck


Via een uitgebreide persoonlijke gezondheidscheck krijgt de medewerker inzicht in zijn of haar gezondheidsrisico’s. In een persoonlijk rapport worden risico’s en aandachtspunten overzichtelijk aangegeven. De medewerkers kunnen indien gewenst ook een eigen Vital10 box ontvangen met activity tracker en zelfafname mogelijkheid voor bloedonderzoek.

Persoonlijke doelen, gezondheidsplan en monitoring


Medewerkers kunnen dan direct aan de slag met de gezondheidsthema's waaraan ze willen werken. Mensen worden geholpen om concrete persoonlijke doelen te stellen en gemotiveerd en beloond om hiermee aan de slag kan gaan. Onze artsen en coaches kunnen daarbij helpen

Vanuit een grote verzameling hulpbronnen en gezondheidsdiensten kan een echt persoonlijk gezondheidsplan worden samengesteld dat past bij de wensen en mogelijkheden van het individu.

Ook kan de voortgang voortdurend worden gemeten (o.a. via koppelingen met de voornaamste wearables en meetapparatuur) en inzichtelijk worden gemaakt.

Gezond gedrag wordt beloond!


Met het behalen van doelen en challenges, bijwonen van seminars etc, verdient de medewerker V-points. Hierdoor wordt goed gedrag ook beloond! De vitaliteitspunten zijn voor tal van kado's en kortingen. Zo krijg je iedereen in beweging!

Effectiviteit door inzet van professionals


De inzet van (para)medici zoals gezondheidscoaches, psychologen, dietisten en sportbegeleiders die meehelpen binnen het Vital10 platform kan de effectiviteit aanzienlijk vergroten. Zo kunnen onze leefstijlcoaches de medewerker begeleiden en motiveren via chat of beeldbellen om haalbare doelen te stellen en te behalen en met de keuze voor interventies en challenges die passen bij het individu.

Ervaringen

Lees ook het voorbeeld van Zilverschild (onderdeel van ABN AMRO).

Dit programma is ook uitermate geschikt voor Gemeenten die in het kader van de WMO haar burgers willen ondersteunen bij een gezondere en vitalere leefstijl. Zie ook het voorbeeld van de Gemeente Amstelveen.

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek met een van onze medewerkers..

Ervaringen

Lees ook het voorbeeld van Zilverschild (onderdeel van ABN AMRO).

Dit programma is ook uitermate geschikt voor Gemeenten die in het kader van de WMO haar burgers willen ondersteunen bij een gezondere en vitalere leefstijl. Zie ook het voorbeeld van de Gemeente Amstelveen.

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek met een van onze medewerkers.

In ons ecosysteem werken we samen met meer dan 200 partners binnen en buiten de zorg: