ABN AMRO ZilverShild

Wie bij de collectieve verzekering van ABN AMRO ZilverSchild is verzekerd via het Extra Vitaal-pakket, kan gebruik maken van de het Vital10 e-health platform waar medewerkers ondersteuning op maat krijgen van zorgprofessionals.

Op basis van de gezondheidsrisico’s die uit de gezondheidscheck naar voren komen kan men aan de slag om uw gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld vanwege een te hoge bloeddruk, overgewicht of een verhoogd cholesterol. Dan is het verstandig om uw leefstijl te veranderen en daar helpt Vital10 de medewerkers bij.

Lees hieronder de ervaring van Ton Lammers, één van de deelnemers:

‘Ik heb meer uithoudingsvermogen en ben minder snel moe’

Ton Lammers, bestuurslid van ABN AMRO ZilverSchild, meldde zich in oktober aan voor de pilot met Vital10. Hij is erg enthousiast. “Ik ben nu één maand bezig, maar voel me nu al fitter en fysiek sterker. Ik ga er zeker mee door.”

Met mijn coach bespreek ik maandelijks de vooruitgang
“Na de uitslagen van de Persoonlijke Gezondheidscheck heb ik me twee doelen gesteld: meer bewegen en minder alcohol drinken. Toen ik me bij Vital10 aanmeldde, kreeg ik direct een reactie van een digitale coach. Mijn e-coach is attent, luistert goed en vraagt goed door. ‘Waarom heb je deze doelen?’, ‘hoe kunnen we samen je doelen behalen?’. Ze maakt mijn doelen heel concreet. Ik heb met haar afgesproken dat zij mij één keer per maand belt om de voortgang te bespreken. Ik kreeg online informatie over mijn doelen en ondertussen heb ik me aangemeld bij stichting Mirro. Daar volg ik een digitaal programma dat me bewust maakt over mijn alcoholgedrag. Ik wil leren om vaker dat tweede of derde glaasje wijn te laten staan.”

Persoonlijke Vital10-dashboard geeft veel inzicht
“Je moet gemotiveerd zijn om iets in je leefstijl te veranderen én het is handig als je een beetje de weg weet met smartphones en apps. Maar als dat niet zo is, helpt Vital10 je hiermee. Ik werk met mijn iPhone en ik koppel de app Apple Health aan de app van Vital10, zodat ik mijn gegevens kan invoeren. Die komen automatisch terecht op mijn persoonlijke Vital10-dashboard. Op mijn dashboard krijg ik commentaar van Vital10. Dat werkt heel prettig. Ze geven complimenten als het goed gaat en ik krijg geregeld stimulerende berichten. Door die positieve benadering blijf ik enthousiast.”

Vital10 is een echte aanrader
“Ik vind Vital10 een aanrader: je verbetert je leefstijl en je wordt gezonder en fitter. Ik merk ’t nu al: door veel te wandelen en bewegen word ik fysiek sterker. Ik heb meer uithoudingsvermogen en ben minder snel vermoeid. Dat heeft een positieve weerslag op m’n geestelijke gesteldheid. Ik ben er heel blij mee en ga er zeker mee door.”

In ons ecosysteem werken we samen met de volgende partner: