Hoe voer ik mijn bloeddruk (of andere vitaliteitsscores) in op de Vital10 Website?

Op de pagina ‘Mijn vitaliteit’ krijg je een overzicht van je huidige vitaliteitsscores, metingen en adviezen. Een voorbeeld van een meting is je bloeddruk.

Volg onderstaand stappenplan voor het invoeren van de meting van je bloeddruk. Je kan hetzelfde stappenplan toepassen op andere metingen.

Stap 1

Open je webbrowser en log in op het portaal via www.id.vital10.nl.

Stap 2

Je komt op het dashboard terecht. Klik onderaan het scherm in de menubalk op de knop ‘Mijn vitaliteit’. Onderstaande pagina komt in beeld.

Stap 3

Door een stukje naar beneden te scrollen komen je metingen in beeld. Zoek de tegel met bloeddruk en klik op de tegel om je meting in te voeren.

Stap 4

Aan de rechter kant van het scherm staat ‘Nieuwe meting’. De huidige datum en tijd staat alvast ingevuld.

Belangrijk: per meetmoment (ochtend, avond etc.) meet je 3 keer je bloeddruk. De eerste meting mag verworpen worden, de tweede en derde meting moeten wél worden ingevuld. Dit is om de meest betrouwbare resultaten te krijgen.

Voer de bovendruk, onderdruk en hartslag in van de tweede en derde meting. Scroll iets naar beneden om de volledige meting in te voeren.

Klik vervolgens op ‘Meting opslaan’.

Wil je meer informatie over een bepaalde gezondheidswaarde? Klik op de oranke ‘i‘ bovenin het scherm.

Stap 5

Nadat je de meting hebt opgeslagen krijg je een melding met ‘Feedback’. Lees dit door en klik op ‘OK‘ om het bericht te sluiten.

Stap 6

Onderin het scherm vind je een tabel met alle ingevoerde meetmomenten. Tevens komen die in de grafiek te staan. Zo kan je in één oogopslag het verloop van je bloeddruk inzien.

Zo werkt het ook voor de andere indicatoren. Echter zijn er ook indicatoren die jij niet direct in kan vullen, maar die ingevuld worden aan de hand van antwoorden die je invult in vragenlijsten. Voorbeelden van dit soort indicatoren zijn: Leefstijl Score, Bewegen Score, Roken Score, Alcohol Score, Voeding Score, Ontspanning Score en Slaap Score. Deze worden berekend en ingevuld aan de hand van de vitaliteitscheck. Deze kan je later nog eens invullen door op de vitaliteitsscore te klikken, en daar op knop ‘Start vitaliteitscheck’ te klikken.

Contact

Kom je er niet uit, of heb je een andere vraag? Neem gerust contact op via support@vital10.nl of bel 020-3053001.