Cardiovitaal protocol Coronavirus COVID-19

Heeft u binnenkort een (FIT) afspraak bij ons of wilt u gebruik maken van de fitness? Dan willen wij u vragen ter voorbereiding  onderstaand protocol goed door te nemen.

Lees dit protocol voorafgaand aan iedere afspraak opnieuw door want er kunnen tussentijdse veranderingen worden doorgevoerd.

Om besmetting binnen de hartrevalidatie zoveel mogelijk te beperken hanteren wij de volgende regels

1. Wij kunnen u NIET behandelen als er sprake is van een van de volgende situaties:

  • U heeft een of meerdere van de volgende – ook milde! – symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
  • U heeft de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad
  • U heeft huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Er is bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen COVID-19 vastgesteld?
  • Kom in dit geval NIET naar de praktijk maar neem telefonisch contact met ons op. De afspraak kan te allen tijde kosteloos worden verzet.
  • Wij nemen het zekere voor het onzekere: bij twijfel wordt een afspraak altijd verzet.

Bij binnenkomst zullen wij u deze vragen ook stellen.

2. De RIVM basisregels gelden verder uiteraard: handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en meteen weggooien, houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

3. Neem uw eigen handdoek mee. Deze moeten schoongewassen / ongebruikt zijn. Zorg dat u al omgekleed bent bij binnenkomst. De douches en kleedruimtes zijn gesloten voor gebruik.

4. Kom alleen naar de afspraak. Kom niet te vroeg en ook niet te laat. Verlaat het pand direct na uw afspraak.

5. Bij binnenkomst zullen wij u een aantal vragen stellen. Daarna dient u voor de FIT rechtstreeks naar de sportzaal FIT te gaan. Indien u een andere afspraak heeft kunt u in de wachtkamer plaatsnemen. Dit om het aantal patiënten in de wachtkamer zoveel mogelijk te beperken.

6. Ontsmet bij binnenkomst en vertrek uw handen met de alcohol / handgel die op de balie/tafel staat. Ontsmet na gebruik van de fitnessapparatuur deze altijd met de middelen die hiervoor beschikbaar zijn in de fitness zaal.Neem uw eigen flesje drinken mee.

7. Uitsluitend bij hoge nood kunt gebruik maken van het toilet. Doorspoelen met WC deksel erop en graag de WC na afloop schoonmaken met de papieren handdoekrol die naast de wasbak hangt. Was en droog uw handen goed na afloop.

8. Alle intakegesprekken voor nieuwe patiënten zullen telefonisch plaatsvinden, dit om de contactmomenten zoveel mogelijk te beperken.

9. De 1,5 meter afstand kunnen wij uiteraard niet hanteren tijdens het uitvoeren van bepaalde onderzoeken. Dat zijn de enige momenten waarop wij dichtbij u zullen staan. Alle overige momenten zal de 1,5 meter uiteraard worden gehanteerd.

10. Op advies van het RIVM zullen wij standaard geen mondkapje dragen.

11. Raak zo min mogelijk aan.

12. Besef dat wij Corona-besmettingen niet 100% kunnen voorkomen, zelfs niet met inachtneming van bovenstaande maatregelen.

Wij zullen ons uiteraard ook aan bovenstaande regels houden en daarnaast veelvuldig schoonmaken en ventileren.

Heeft u vragen / opmerkingen met betrekking tot dit protocol, neem gerust contact met ons op. Bedankt voor uw medewerking en wij kijken ernaar uit u binnenkort (weer) op locatie te zien!