Coach en Trainer (32-40 uur per direct)

Over Vital10

Vital10 (http://www.vital10.nl) is een eHealth organisatie en landelijke zorginstelling in scale-up fase gespecialiseerd in begeleiding op afstand en het ondersteunen van zelfmanagement voor mensen met (risicofactoren voor) chronische aandoeningen.

We geven onze ‘leden’ (cliënten & patiënten) toegang tot speciaal geselecteerde, gecertificeerde gezondheid bevorderende diensten en producten (in de regio). Hiermee helpen we leden om gezond te blijven en een positieve ecologische footprint te creëren.

In 2020 is Vital10 bij de Nederlandse Innovatie Awards verkozen tot de meest innovatieve zorginstelling.

Functie-omschrijving Coach en Trainer blended PEP

Als coach hartrevalidatie heb je de rol van procesbegeleider en ondersteuner op het gebied van leefstijl. Deze coaching is onderdeel van de PEP Leefstijl: dit is een programma van twee groepssessies en coaching waarin mensen worden gestimuleerd om thuis te werken aan hun leefstijl. Als hun persoonlijke coach bied je hulp en begeleiding aan patiënten met het werken aan deze gedragsverandering en hoe zij dit ook na afloop van de revalidatie kunnen volhouden. De coach verzorgt het intakegesprek voor de PEP Leefstijl en kan ook begeleider zijn van de groepsbijeenkomsten.

Naast het intakegesprek, voert de coach ook nog twee vervolggesprekken met de patiënten om de voortgang te bespreken en biedt hier de benodigde ondersteuning bij. Deze ondersteuning kan geboden worden door het aanzetten van challenges in het e-healthplatform wat gebruikt wordt binnen de revalidatie, het sturen van praktische tips, onderhouden van chat- en/of telefonisch contact of het inschakelen van hulpbronnen (apps, websites, partners).

De coachgesprekken zijn allemaal telefonisch. De sessies zijn ‘blended’: dit houdt in dat deelnemers zelf kunnen kiezen of ze via ZOOM mee willen doen of face-to-face bij de bijeenkomst willen zijn.


Naast je rol als coach binnen de hartrevalidatie, ga je ook mensen coachen vanuit commerciële projecten. Dit zijn mensen die zichzelf aanmelden om met hun leefstijl aan de slag te gaan met behulp van het Vital10 Platform.


Onze ideale kandidaat past bij het volgende profiel:

  • empathisch, goed kunnen luisteren;
  • enkele jaren ervaring als leefstijlcoach en ervaring met het geven van groepstraining;
  • communicatief vaardig;

opleiding/achtergrond in psychologie/leefstijlcoaching/begeleiding;

  • stressbestendig;
  • zelfstandig kunnen werken;
  • woont in de omgeving van Amsterdam;
  • beschikbaar voor 32-40 uur per week.

Kernwaarden van Vital10 zijn vertrouwen, verbinden en versterken. Dat gaat op voor hoe we met elkaar samenwerken maar ook voor ons platform: we willen voor onze cliënten en partners een veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke omgeving die onze cliënten laagdrempelig in contact brengt met zorgprofessionals en allerhande gezondheidsdiensten.  

Naast uitdagend werk, een team met leuke collega’s en een prettige werksfeer bieden we je uiteraard een goed salaris en dito secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Wil jij als coach een belangrijke bijdrage leveren en samen met ons meebouwen aan een ecosysteem voor gezondheid met alle mogelijke hulp die mensen nodig hebben om gezond en vitaal te blijven? Stuur dan voor 8 maart a.s. je motivatie met CV naar Marjolijn Postmaa, projectmanager & teamlead bij Vital10 (m.postmaa@vital10.nl).

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marjolijn via 06-24242985 (niet aanwezig op woensdagmiddag en vrijdag).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.