Abonnement en programma’s

We bieden via het platform reeds diverse gezondheidsprogramma’s aan welke onderstaand worden toegelicht. Aanvullend kunnen deelnemers coaching krijgen op het gebied van leefstijl en gedrag en persoonlijke begeleiding door (zorg)professionals die verbonden zijn aan Vital10. Dit zijn o.a. artsen, diëtisten, fysiotherapeuten, leefstijlcoaches en psychologen. 

Deelnemers kunnen eenmalig (on demand) een advies vragen of persoonlijke begeleiding bestellen.

Het Vital10-abonnement biedt:

Aanvullend tegen betaling

Daarnaast biedt Vital10 specifieke programma’s waarin bovenstaand abonnement is opgenomen. Voor het aanbieden van deze programma’s zijn voorwaarden verbonden. U kunt de specifieke programma’s bekijken en wat de voorwaarden zijn.

Deze programma’s betreffen:

Bloeddrukprogramma

Als je een hoge bloeddruk hebt, heb je waarschijnlijk ook advies gekregen van een zorgverlener om gezonder te leven. Maar hoe dan? En hoe houd je het vol? Dat is de grootste uitdaging. .

Wil je snel en effectief je bloeddruk meten en daarna direct verlagen? Meld je dan aan voor het bloeddrukprogramma van Vital10! Je kunt deze zowel inclusief als exclusief bloeddrukmeter bestellen.

Afvallen

Steeds meer mensen kampen met overgewicht. Eindeloos diëten levert vaak niet de gewenste resultaten op omdat de kern van het probleem niet wordt aangepakt: Gedragsverandering. Overgewicht is vaak een gevolg van zoveel meer dan alleen hoeveel men eet, het vaststellen van de BMI of het totale lichaamsgewicht. Om 100% objectief te kunnen zijn hechten we er veel waarde aan om naar het totaalplaatje te kijken. Daarom krijgen mensen in dit programma altijd hulp van een internist en paramedici zoals psycholoog, fysiotherapeut en diëtist. Uitgebreid laboratorium onderzoek inclusief hormonen evenals een echo van de lever om leververvetting vast te stellen worden bij start van het programma aangeboden en om mensen te motiveren eveneens na 12 weken herhaald. Met behulp van een medisch geclassificeerde weegschaal wordt het vetpercentage, de spiermassa, het gevaarlijke visceraal of buikvet en natuurlijk het totale lichaamsgewicht gemeten. Zo kunnen we de resultaat na elke meting tot in detail uitleggen en een speciaal programma op maat maken. De huisarts kan via Zorgdomein naar Vital10 verwijzen voor het Vital10 Afvallen programma

Hartrevalidatie (via Cardiovitaal)

Elk hartrevalidatieprogramma staat in het teken van gezond leven. We willen als zorgverlener herhaling voorkomen of klachten verminderen. De emoties die gepaard gaan met een hartziekte, zoals onzekerheid, opstandigheid, neerslachtigheid, verdriet of eenzaamheid, kunnen van mens tot mens verschillen. Maar ook leeftijd, de thuissituatie, of steun vanuit de directe omgeving zijn factoren die voor iedereen anders zijn. Men kan daarom een hartrevalidatieprogramma kiezen dat afstemt op de persoonlijke situatie, thuis of in het ziekenhuis. Thuis krijgt men met tele-revalidatie. Dit programma voldoet aan de richtlijn hartrevalidatie. Het hartrevalidatieteam bestaat, net zoals in het ziekenhuis -uit diverse specialisten, een cardioloog, revalidatiearts, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog, medisch maatschappelijk werkers en een verpleegkundige. Voor dit programma heeft men een verwijzing nodig van of de huisarts of cardioloog. U kunt de patiënt aanmelden via zorgdomein als u zoekt onder de naam Vital10, Cardiovitaal programma. Lees eventueel verder op www.cardiovitaal.nl Levert u hartrevalidatie en bent u geïnteresseerd om (tele)revalidatie aan te bieden aan uw patiënten, klik dan hier voor meer informatie of vraag direct informatie op.

Trombosezorg

Trombovitaal biedt mensen met antistollingsmedicatie complete zorg, waarin trombosezorg en de trombosedienst samenkomen. We zijn daarmee zowel trombosedienst als de stollingsspecialist (internist) die soms nodig is bij complicaties, ingrepen of medische vragen rond trombose en antistolling. We bieden naast een ondersteuning van zelfzorg (zelfmeten) ook een groeiend netwerk van prikpunten bij de huisarts waar via een vingerprik de stollingswaarde kan worden bepaald en je niet meer naar de prikpost hoeft voor een veneuze punctie. Daarnaast bieden we opleiding aan verpleegkundige van verpleegtehuizen en wijkverpleegkundige organisaties om via een verlengde arm structuur samen met trombovitaal, direct aan het bed van de patiënt, zorg te leveren.

Voor de huisarts of specialist: U kunt de patiënt aanmelden via zorgdomein als u zoekt onder de naam Vital10, Trombovitaal programma. Lees eventueel verder op www.trombovitaall.nl of meld patient aan door hier te klikken

Interesse om Trombovitaal programma te implementeren in uw zorginstelling als huisarts, wijkverpleegkundige organisatie of verpleegtehuis?

Overige begeleide zelfzorg en thuismeten

Vital10 is in te zetten voor alle begeleide zorg op afstand en thuismeten. Denk aan hartmonitoring, COPD, Diabetes, Hoge bloeddruk of hoog cholesterol etc. Inclusief mogelijkheden voor automatische signalering (alerts naar de zorgprofessional) en mogelijkheden om direct contact op te nemen met de patiënt via kraakhelder en veilig videobellen of de Vital10 chat. Heb je een verwijzing (via zorgdomein) van je huisarts gekregen naar Vital10, Download dan de app en ontdek de mogelijkheden. 

Vitaliteitsprogramma voor werkgevers

Gezonde en vitale werknemers zijn gelukkige en productieve werknemers. Vanuit goed werkgeverschap ondernemen organisaties diverse initiatieven om medewerkers in hun kracht te zetten en hun werkgeluk te vergroten. Via Vital10 kunt u uw medewerkers echt verder helpen met hun grootste goed: gezondheid en vitaliteit.

Zo zorgt u voor:

  • Sterke reductie van (langdurig) verzuim
  • Vroegtijdige signalering van gezondheidsrisico’s en zo het voorkomen van gezondheidsproblemen
  • Lagere zorgkosten (daarom betrekken wij ook graag de zorgverzekeraar)
  • Minder werkdruk voor de HR afdeling
  • Hogere retentie
  • Vitale medewerkers!
 
U kunt hier de ervaringen van Zilverschild (onderdeel van ABN AMRO) met dit programma lezen
 
Het Vital10 programma is ook uitermate geschikt voor Gemeenten die in het kader van de WMO haar burgers willen ondersteunen met gezonder en vitaler leven. Zie ook het voorbeeld van de Gemeente Amstelveen.
 
Wilt u meer weten over de inhoud, klik dan hier.

Corona Zorgcoach

Wij hebben speciaal voor jou de Corona Zorgcoach ontwikkeld. Door de sterk wisselende symptomen van het Coronavirus heeft iedereen de behoefte aan zekerheid. De meeste mensen die ziek zijn van Corona liggen thuis in bed maar willen contact met een zorgverlener en/of willen gemonitord worden. Dat zorgt voor een overbelasting van de huisarts en ziekenhuizen. Er zijn enkele aanvullende indicatoren die wijzen op een achteruitgang van de situatie, zoals zuurstofgehalte, temperatuur, ademhaling, bloeddruk en hartslag. Heb jij Corona en wil je in contact staan met een zorgprofessional, dan biedt Vital10 jou de speciale Corona Zorgcoach waarmee je snel via een app in contact staat met een arts en eventueel kun je meetapparatuur in de webshop bestellen na aanmaken van een account. Let op! Dit is geen Coronatest.

Meld je hier aan voor de Corona Zorgcoach

In ons ecosysteem werken we samen met de volgende partners binnen en buiten de zorg:

Meer weten? Neem contact met ons op voor een gesprek als je een zorgverlener bent.
Als deelnemer kun je je hier aanmelden.